ondernemen wordt makkelijker, leuker èn je maakt meer impact met

De Niche Van Je Leven

zònder je beperkt te voelen in je passie om zoveel mogelijk mensen te helpen (ja, dat kan echt)!

Je hebt een niche nodig. Althans dat zegt iedereen...

"Je moet één doelgroep kiezen." "Je moet je specialiseren in één probleem." "Je mag maar 1 aanbod hebben". "Je moet superspecifiek zijn in je marketing."


Dat hoor je de hele tijd. Maar heel eerlijk, jij kunt met je werk zoveel mensen helpen. En je kunt ook zoveel problemen voor je klanten oplossen.


Een doelgroep kiezen voelt als een keurslijf en eigenlijk heb je er helemaal geen zin in. En al zéker niet de hele tijd maar 1 ding doen.

Maar ergens merk je dat het zonder te kiezen ook niet zo soepel gaat. Toch?

Als mensen vragen "wat doe jij nou precies", dan weet je niet echt duidelijk een antwoord te geven. Je wilt nu antwoord kunnen geven op die vraag!Dus je hebt zitten nadenken. En nadenken. En nadenken.

MOET IK DAN GAAN VOOR MIJN PASSIE? OF VOOR WAAR IK GOED IN BEN? HOE WEET IK OF IK DE JUISTE KEUS GEMAAKT HEB?

1.

Je bent creatief en je hebt veel ideeën. Met jouw bedrijf kun je veel verschillende mensen helpen en kiezen voelt beperkend. En daar hou je nou net niet van. Maar je merkt ook dat je met je huidige focus eigenlijk niet verder komt.

2.

Je vindt het belangrijk dat je de juiste keus maakt, een keus waarbij jij het gevoel hebt dat je nog steeds al je creativiteit en passie kwijt kunt. Maar dat lijkt tegenstrijdig met de adviezen die je overal hoort. Dus blijf je nog maar even nadenken.

3.

Je vindt het belangrijk dat je de juiste keus maakt, een keus waarbij jij het gevoel hebt dat je nog steeds al je creativiteit en passie kwijt kunt. Je hebt al van die "ideale klant" werkboeken ingevuld en daarvan kreeg je vooral veel weerstand, geen duidelijkheid. Dus je denkt nog maar even verder na!

weet je, bij al dat nadenken zit nou precies het probleem!

Als je puur op basis van ratio gaat kiezen, dan voelt het niet goed en dan blijf je gaan in cirkeltjes, rond en rond...

Dat is precies waarom die "ideale klant" werkboeken je nog niet geholpen hebben.


Geloof mij, ik ben ruim 2 jaar bezig geweest met het kiezen van mijn niche.


Ik durfde niet te kiezen voor doen wat ik echt leuk vond (want gooide ik daarmee niet zoveel jaren aan werkervaring weg en werkte ik daarmee niet onder mijn niveau?). Ik durfde niet te kiezen voor de klanten die ik ècht leuk vond (want ik had toch veel meer ervaring in een andere branche?). Ik koos dus maar voor de logische weg.

En dat BLEEF maar niet goed voelen. Tot ik op een dag wakker werd en besloot, ik ga voor wat ik ECHT wil doen.

En wow, alles werd ineens inspirerender en makkelijker. Omdat ik deed wat ik leuk vond EN omdat ik een duidelijke focus had. Het werd echt zoveel makkelijker om content te maken. En ik kreeg ook veel meer reacties op mijn content. En daardoor werd ook het verkopen van mijn programma's weer makkelijker. Ik werk met fantastisch leuke klanten en die klanten krijgen ook nog eens betere resultaten, omdat ik me specialiseer in hun probleem.

zou het niet heel fijn zijn als jij ook die niche kan kiezen waar je èn ontzettend blij van wordt èn ook nog eens goed mee kan verdienen en prachtige klantresultaten mee kan halen?

“A really strong testimonial that confirms

the transformation that is waiting.”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla risus libero, vestibulum non nulla at, feugiat tristique ante. Suspendisse imperdiet, metus id dapibus molestie, velit tellus dapibus eros, vestib.

- JANE AWESOME Acme, Co.

En dat gaat je lukken met...

De Niche Van Je Leven


Het programma dat elke coach zou moeten volgen! Met dit programma leg jij de basis van je bedrijf, waardoor alles wat je in de toekomst gaat doen oneindig veel makkelijker wordt!


Dit is een programma dat nichen anders benadert. Niet vanuit pure ratio, zoals de meeste businesscoachingprogramma's doen.


Maar vanuit de gedachte dan nichen niets anders is dan kiezen voor wat jij het ALLERliefst doet, met de ALLERleukste klanten die ook nog eens de ALLERbeste resultaten halen door het werken met jou.


Nichen is liefde! Jaja dat zei ik echt, nichen is liefde.


Samen gaan wij op zoek naar de Niche van je Leven. En om te zorgen dat het ècht de niche van je leven wordt, combineren we psychologie en Oosterse Wijsheid met superslimme bedrijfskundige keuzes.

Jouw Coach, Paulien Pierik

business coach & marketing strateeg

Hoi, ik ben Paulien, business coach, voormalig CEO van een bedrijf met een omzet van 100 miljoen euro, mama van 2 en recovered niche-twijfelaar.


Ik werk al 17 jaar in de online marketing en heb een MSc in Technische Bedrijfskunde van de TU in Eindhoven en ondernemerstraining van Harvard Business School.

Dus dat ondernemen, dat heb ik wel in de pocket!

Ik ben daarnaast hooggevoelig, intuïtief èn heel analytisch. Ik combineer strategie, mindset en een vleugje woo tot mijn superpower: zien waar jij goed in bent en dat omzetten in een uniek plan voor je bedrijf waar je ook nog eens goed mee kan verdienen.Een supersterke fundering voor je bedrijf

Na afloop van De niche van je leven staat de fundering van jouw bedrijf als een huis:

1 - EEN FANTASTISCHE IDEALE KLANT EN DUIDELIJKHEID OVER DE RICHTING VAN JE BEDRIJF.

Als we klaar zijn met de Niche van je Leven dan weet jij PRECIES wie jouw ideale klant is. Ik noem haar liever je Soul Client, want het gaat om die klant waar jij het aller-allerliefste mee wil werken.


En als iemand de gevreesde vraag stelt "wat doe jij nou eigenlijk precies?", dan heb je een superduidelijk antwoord. Je kunt volle vaart vooruit!

2 - een aanbod waar je trots op bent

Wij werken een aanbod uit dat perfect bij die soul client past, maar, minstens net zo belangrijk, waar jij helemaal blij van wordt en dat je met trots gaat verkopen! We bepalen ook de prijs en hoe het er precies uit gaat zien, zodat je meteen aan de slag kan met verkopen!

3 - JOUW UNIEKE MERK DAT OPVALT ÈN AUTHENTIEK IS

Om te zorgen dat je alle funderingen van je bedrijf helemaal hebt staan, gaan wij ook aan de slag met jouw merk. Aan het eind van het traject weet jij precies wat jouw unieke boodschap is en wat de belofte en het karakter is van jouw merk.

4 - HEEL VEEL DUIDELIJKHEID, WAARDOOR HET GAAT STROMEN

Omdat jij straks precies weet wie je wil helpen en hoé je haar gaat helpen, vallen er ineens heel veel puzzelstukjes op hun plek. Content maken wordt makkelijker, verkopen wordt makkelijker, je expertstatus wordt makkelijker. Alles gaat veel meer stromen.

en dan vraag je je nu vast af:

Wat gaat we dan allemaal doen?

Wat je straks hebt:

 • Jouw ideale klant. Ik noem deze liever jouw SOUL CLIENT.


 • Duidelijkheid over het probleem dat jij voor je soul client gaat oplossen.


DOEN WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET

1 - Wie is Jouw Soul Client?

We gaan als eerst op zoek naar jouw soul client: degene met wie jij het allerliefste wil werken èn degene van wie jij weet dat jij haar het allerbeste kan helpen.


We gebruiken hiervoor het model van Ikigai; een Japans concept dat betekent "een reden om elke dag uit bed te stappen". Je kunt Ikigai prachtig toepassen op je niche, en dat gaan we samen doen.


Aan de hand van Ikigai krijg jij duidelijkheid over wie je soul client is èn over waar je haar precies mee gaat helpen.

Wat je straks hebt:

 • Jouw ideale klant. Oftewel, zoals ik hem liever noem, jouw SOUL CLIENT.


 • Duidelijkheid over welk hoofdprobleem jij voor die soul client gaat oplossen.

VERLIEFD OP WAT JE DOET

2 - Wat ga je aanbieden aan jouw soul clients?

In stap 2 gaan we samen kijken wat jij gaat aanbieden: hoe gaat jouw traject eruitzien, zodat je èn zeker weten dat je je soul client op de allerbeste manier helpt èn dolblij bent met je aanbod, omdat het precies past bij wat je het liefst doet en hoe jij het liefst werkt.


We bepalen ook hoeveel het mag gaan kosten.

Wat je straks hebt:

 • Jouw aanbod: het programma dat jij je soul clients gaat aanbieden.


 • Je prijs-stelling, zodat jij vol vertrouwen je aanbod kan verkopen.

Wat je straks hebt:

 • Jouw merk, helemaal passend bij wie jij bent en de impact die jij wil maken, inclusief je branding.


 • Een superduidelijke korte boodschap waarin jij uitlegt wat je doet, zodat je nooit meer hoeft dicht te slaan als iemand vraagt "en wat doe jij?"

EN DAN COMBINEREN WE ALLES

3 - Hoe ziet jouw authentieke merk eruit?

Als je niche helemaal duidelijk is (je weet wie je soul client is, welk probleem je voor haar gaat oplossen en met wat voor aanbod), dan gaan we nog één stap verder: we gaan jouw unieke merk bepalen.


Dit doen we aan de hand van je persoonlijkheid en je Ikigai. Jij weet straks precies waar jouw persoonlijke merk voor staat en hoe je content gaat klinken, om helemaal aan te sluiten bij wie JIJ bent.

Na deze stap heb je:

 • Jouw merk (merkpersoonlijkheid, merkbelofte en boodschap), helemaal passend bij wie jij bent en de impact die jij wil maken).
 • Een superduidelijke korte boodschap waarin jij uitlegt wat je doet.

Met de Niche van je Leven

wordt ondernemen echt heel veel makkelijker en leuker

want...

Jij doet elke dag waar je voor geboren bent EN met de allerleukste klanten die er zijn

en...

Je kunt je klanten supergoed helpen, waardoor je zóveel impact maakt

en...

Je verdient er ook nog eens heel lekker mee!

Dus Kies die Niche van je Leven!

 • ZONDER TE KIEZEN PUUR OP BASIS VAN WAT LOGISCH IS OF OP BASIS VAN WAT ANDEREN VAN JOU VERWACHTEN
 • ZONDER HET GEVOEL TE HEBBEN DAT JE MENSEN BUITENSLUIT
 • ZONDER OOK MAAR EEN DAG HET GEVOEL TE HEBBEN DAT JE CONCESSIES DOET AAN JE PASSIE

En je krijgt ook nog een aantal bonussen!

Jaja, er zijn Extra's!

JOUW NICHE GEBRUIKEN IN JE SOCIAL MEDIA

Jouw perfecte bio / pitch

01

In deze bonus leer je hoe je je niche kan gebruiken om jezelf op een superduidelijke manier voor te stellen als je nieuwe mensen leert kennen. Ook kun je je niche gebruiken als het uitgangspunt voor je social media profielen, zodat iedereen meteen weet wie je bent en wat je doet, waardoor je de juiste volgers en fans aan kunt trekken!

02

LOGO TEMPLATES

Design makkelijk zelf jouw logo

Als je je inschrijft, dan krijg je toegang tot 75 logo's in Canva die je heel makkelijker kan aanpassen voor je eigen merk. Al deze logo's zijn gemaakt door een designer. Zo kan je zelf zonder extra kosten je logo maken.

Karen, Coach eindelijk duidelijkheid!

"Al 3 jaar probeerde ik mijn niche vast te stellen en modderde ik maar wat aan. Met jouw hulp is het weet ik eindelijk wat ik wil en durf ik het te gaan doen."

START TO DREAM

schrijf je nu en begin met

de Niche van je Leven

groepsprogramma

10 groepscoaching sessies

facebookgroep (12 weken)

online academie

Start 1x per maand

JOUW PRIJS: €499

Prijs is excl. BTW. Je kunt ook betalen in 3 termijnen van € 175 excl. BTW

1-op-1 coaching

10 1-op-1 sessies

toegang tot paulien (12 weken)

online academie

start wanneer jij wil

JOUW PRIJS: €1.499

Prijs is excl. BTW. Je kunt ook betalen in 3 termijnen van € 525 excl. BTW

groepsprogramma

10 groepscoachingsessies

facebookgroep (12 weken)

werkboeken & video's

START ELKE MAAND

JOUW PRIJS = €499

De prijs is excl. BTW. Je kunt ook betalen in 3 termijnen van 175 euro excl BTW,

Wat je precies krijgt voor de prijs

Je kunt kiezen tussen een groepsprogramma of 1-op-1 begeleiding. Hieronder zie je wat je bij beide krijgt!

Groepsprogramma

In het groepsprogramma gaan we met een klein groepje aan de slag! Zo kun je leren van de andere groepsleden en krijg je toch de persoonlijke aandacht van een kleine, intieme groep. En de investering is ook nog eens heel aantrekkelijk!

10 x groepscoaching

Elke week of 2 weken is er een Zoom coachingsessie (in totaal 10 sessies verdeeld over 12 weken). Hierin kun je al je vragen stellen en gecoacht worden op al je mindsetvragen.


Ook ga je superveel leren van de vragen van de anderen in de groep. De vragen die opkomen als je gaat kiezen voor wat je ècht wil zijn heel universeel.

FACEBOOKGROEP

Het kiezen voor wat je echt wil, is niet altijd makkelijk.


En dus heb je tussen de sessies soms behoefte aan hulp, aanmoediging of een schop onder je kont. En daarom is er 12 weken lang een Facebookgroep waar je je vragen kan stellen! Zo kom je nooit vast te zitten.werkboeken & video's

Voor alle stappen krijg je van mij video's en werkboeken.


En dan niet van die standaard "ideale klant" werkboeken, maar werkboeken waarbij je ECHT tot nieuwe inzichten komt.


Waar nodig licht ik alles toe in een video, zodat je alles rustig kan terugluisteren.

1-op-1 programma

Als je graag meer ondersteuning wil, dan kun je 1-op-1 coaching bijboeken. Dit is vooral nuttig als je al een tijd flink worstelt met kiezen voor wat je nou echt wilt of als je graag in alle rust en vertrouwen 1 op 1 met mij wil werken


10 x 1-OP-1 COACHING

Elke week of 2 weken spreken wij elkaar een op een op Zoom (in totaal 10 sessies verdeeld over 12 weken).


Tijdens deze sessies heb je een uur lang al mijn aandacht voor jouw groei en jouw bedrijf!

toegang tot paulien

Als je het maken van keuzes en het zichtbaar worden lastig vindt, dan heb je heel veel baat bij ondersteuning tussen de sessies.


Je mag mij altijd mailen of appen en dit zorgt ervoor dat je niet vastloopt!

werkboeken & video's

Voor alle stappen krijg je van mij video's en werkboeken.


En dan niet van die standaard "ideale klant" werkboeken, maar werkboeken waarbij je ECHT tot nieuwe inzichten komt.


Waar nodig licht ik alles toe in een video, zodat je alles rustig kan terugluisteren.

Wat klanten zeggen over de Niche van je Leven

Ewa, Ayurvedisch Therapeut

In een paar weken bereik je mijlpalen

Ik heb voor dit coachingtraject gekozen omdat ik geen focus in mijn bedrijf had. Ik sprong van de hak op de tak qua content en diensten. En op zich aan het begin was dat leuk want ik heb brede interesse (vooral in mijn vak).


Maar het gebrek aan focus en behoefte om iedereen te dienen overweldigde me.


Ik ben Paulien dankbaar voor haar energie, deskundigheid en vooral begrip. Niks voor haar is gek en ze begrijpt de mindset van de ondernemer heel goed. Ik voel me geleid met het hart.


In paar weken maak je mijlpalen in je bedrijf qua bekendheid, expertise en mindset die elke ondernemer moet hebben.


Ik zou dit traject aanraden aan iedereen die geen focus heeft in eigen bedrijf en die aan iedereen die het gevoel heeft dat ze meer geven dan ontvangen.

Laura, Mentor voor Heksen

Ik heb er vertrouwen in!


In de eerste sessie met Paulien was het meteen raak: er kwam een enorme overtuiging naar boven die me ervan weerhield om te gaan werken met mijn soul clients.


En meteen in de week erna doorbrak ik die zelf. Het voelde meteen alsof ik zoveel meer mogelijkheden kan creëren in mijn bedrijf! Het werkboek dat Paulien daarvoor naar je toe stuurt, geeft je wél inzicht, het helpt je ook zien waar je je nog niet bewust van was.


Ik heb er echt vertrouwen in dat Paulien me support, ondersteunt, spiegelt en cheerleadt om hier echt iets moois en passends van te maken!
3 sos calls als bonus voor de 1e groep

Eerste groep start op 19 april

Op 19 april start dit programma voor het eerst in groepsvorm, met een kleine, intieme groep! Iedereen die zich inschrijft voor deze eerste groep krijgt drie 1-op-1 calls van 20 minuten met Paulien als BONUS kado! Deze calls kun je inzetten op elk willekeurig moment tijdens het programma als je net even die extra ondersteuning nodig hebt.


Je kunt ook 1-op-1 met mij werken in dit prorgramma. Ik neem op dit moment max. 3 klanten per maand aan voor de 1-op-1 versie van De Niche van Je Leven, zodat ik zeker weet dat ik al mijn klanten voldoende aandacht kan geven.


Voor starten in april heb ik nog plek!

Niet tevregen, geld terug!

Mijn garantie voor jou

Als je niet tevreden bent met de inhoud van de cursus, dan krijg je je geld terug!


Het enige wat ik daarvoor vraag is dat je me het ingevulde niche werkboek laat zien. Als dit werkboek je echt niet geholpen heeft, dan krijg je je geld terug!

CUSTOMER testimonials FOR YOUR PRODUCT

Real People + Real Results

summary of their result

Karen, Energy Healer

“Na 3 jaar aanmodderen, heb ik nu eindelijk duidelijkheid en richting”

Ik ben al 3 jaar bezig geweest om te bedenken welke niche ik moest kiezen. Door het werkboek en alle vragen, heb ik nu eindelijk duidelijkheid over welke kant ik op wil met mijn bedrijf!

CUSTOMER testimonials FOR YOUR PRODUCT

Real People + Real Results

summary of their result

Karen, Energy Healer

“Na 3 jaar aanmodderen, heb ik nu eindelijk duidelijkheid en richting”

Ik ben al 3 jaar bezig geweest om te bedenken welke niche ik moest kiezen. Door het werkboek en alle vragen, heb ik nu eindelijk duidelijkheid over welke kant ik op wil met mijn bedrijf!

summary of their result

John Awesome

“A really strong testimonial that confirms the transformation that is waiting.”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla risus libero, vestibulum non nulla at, feugiat tristique ante. Suspendisse imperdiet, metus id dapibus molestie, velit tellus dapibus eros, vestibulum euismod justo lorem non magna. Sed aliquet leo eget nisl blandit, in efficitur dolor mollis. Sed egestas leo nulla, eget ultricies ex finibus ac. Nullam.

zo weet je of dit bij je past

Voor wie is dit programma?

Je bent een coach, healer, expert of vergelijkbare changemaker. Het stroomt nog niet in je bedrijf en je voelt dat het tijd is om nu echt keuzes te gaan maken en een solide basis voor je bedrijf neer te zetten.

Eerlijkheid, authenticiteit en impact maken zijn belangrijke kernwaardes voor jou. Je wilt een bedrijf dat ècht bij jou past en je wil leren ondernemen op een oprechte manier.

Je werkt graag met een coach die snel denkt, jou goed doorziet, die je helpt om ook als persoon te groeien en die je persoonlijke aandacht biedt. Jij weet inmiddels ook wel dat megagroepen of cursussen niet tot de groei leiden waar jij naar op zoek bent!

Je bent bereid om buiten je comfortzone te stappen en jezelf te ontwikkelen, want jij wil jouw verlangen om impact te maken volgen. Soms zal het spannend zijn en daar ga je voor!

Wat klanten zeggen over de Niche van je Leven

Maaike, Onzekerheidscoach

Superblij met Paulien

Zodra ik haar oproep zag voelde ik al: zij spreekt mijn taal. Ze had het bijvoorbeeld over soulclients ipv ideale klanten, wat een verademing! Eerst een intake gedaan, om te kijken in hoeverre ze ook echt luistert naar mijn verhaal en dat blijkt echt haar kracht.


Ze daagde me uit, op mijn tempo. En ze is lekker zichzelf, kundig met inlevingsvermogen. Superblij met Paulien!

Simone, Helpt Vrouwen van hun Oneindige Strijd met Eten af

Paulien is een hele fijne coach

Dit traject kan ik aan iedereen aanraden die het gevoel heeft niet niet verder te komen en sturing mist binnen z'n bedrijf!


Voordat ik een specifieke niche had gekozen voelde ik me continu erg zoekend en onrustig. Ik trok eigenlijk geen mensen aan omdat, achteraf gezien, mijn teksten te globaal en niet pakkend genoeg waren.


Omdat ik weinig tot geen resultaten zag van alles wat ik deed (want ik was wel zichtbaar, had een website, deed aan consequent posten) voelde ik me eigenlijk steeds onzekerder worden en vond ik het ondernemen steeds minder leuk worden.


Paulien heeft me geholpen om overzicht te creëren in mijn hoofd en daardoor ook in mijn bedrijf. Door de gesprekken en de opdrachten die ik van haar kreeg werd het voor mij steeds duidelijker voor welke niche ik wilde kiezen. Een niche waar ik gewoon het meest blij van wordt! Ik vond het spannend om de knoop door te hakken en het zo specifiek te maken (een soort angst om andere uit te sluiten) maar Paulien zei juist hoe specifieker hoe beter.


Sinds ik deze keuze heb gemaakt stroomt het allemaal veel meer! Ik heb er volgers bij, mijn aanbod is helder en duidelijk, ik weet wat ik doe, waarom en wie ik wil helpen (en wie niet). Voor mijn pilot traject heb ik zelfs al geïnteresseerde!


Dit geeft zoveel rust, dat is heel prettig.

koop nu en gun jezelf de duidelijkheid en focus die bij kiezen hoort met

De Niche van je leven

groepsprogramma

10 groepscoaching sessies

facebookgroep (12 weken)

online academie

Start tegelijk met de groep

JOUW PRIJS: €499

Prijs is excl. BTW. Je kunt ook betalen in 3 termijnen van € 175 excl. BTW

1-op-1 coaching

10 1-op-1 sessies

toegang tot paulien (12 weken)

online academie

start wanneer jij wil

JOUW PRIJS: €1.499

Prijs is excl. BTW. Je kunt ook betalen in 3 termijnen van € 525 excl. BTW

groepsprogramma

10 groepscoachingsessies

facebookgroep (12 weken)

werkboeken & video's

START ELKE MAAND

JOUW PRIJS = €499

De prijs is excl. BTW. Je kunt ook betalen in 3 termijnen van 175 euro excl BTW,

heb je nog vragen?

Frequently Asked Questions.

Maar wat nou als ik echt iedereen kan helpen, heb ik dan wel een niche nodig?

Een niche kiezen is niet per se nodig nee. Maar het maakt je leven als ondernemer wel echt heel veel makkelijker en je kans op succes in de eerste jaren heel veel groter.


Als jij aanvoelt dat focus voor jou zou helpen, dan is dit programma voor jou.

Moet ik 1-op-1 of groepscoaching kiezen?

Groepscoaching is perfect als je graag meelift op de energie van anderen en het is natuurlijk de meest budgetvriendelijke keuze!


Ik raad je 1-op-1 coaching aan als je echt worstelt met het maken van keuzes op het gebied van je niche. De ext